AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS INTRODUCEERT AIRPOUCH PILLOW SEPARATOR VOOR GROOTVOLUME VERPAKKINGSOPDRACHTEN

AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS INTRODUCEERT AIRPOUCH PILLOW SEPARATOR VOOR GROOTVOLUME VERPAKKINGSOPDRACHTEN

Automated Packaging Systems, wereldwijd marktleider in verpakkingssystemen met zakken, lanceert de nieuwe AirPouch® Pillow Separator, ontwikkeld voor combinatie met het beschermend verpakkingssysteem AirPouch Express 3™ Void-fill. De nieuwe luchtkussenscheider verbetert de productiviteit door de automatische verdeling van precies de juiste hoeveelheid luchtkussens om een stevige verpakking te bekomen. 

Bij de AirPouch Pillow Separator hoort een gebruiksvriendelijk HMI controlepaneel om de gewenste hoeveelheid luchtkussens vooraf in te stellen. Het systeem telt automatisch en scheidt de luchtkussens die on-demand worden opgeblazen. Hierdoor kan de operator zich focussen op het verpakken zelf in plaats van te moeten tellen. Niet alleen verbetert dit de productiviteit, het reduceert ook de vermoeidheid en dus menselijke fouten.

Deze innovatieve luchtkussenscheider haalt een snelheid tot 61 meter per minuut en is ideaal voor grootvolume verpakkingsopdrachten. Er kan geopteerd worden voor één van de drie modi, zodat telkens de meest optimale werkwijze gehanteerd wordt.  De machine omvat ook een staander met verstelbare hoogte en invalshoek voor maximaal gebruikscomfort en doeltreffend verpakken.

‘De combinatie van on-demand opblaasbare beschermende verpakking met automatische luchtkussenscheiding creëert een geoptimaliseerd systeem voor maximale productiviteit in void-fill verpakken’, zegt Chris Rempe, directeur Product Management. ‘De luchtkussenscheider kan gebruikt worden als aanvoer voor enkele en meervoudige verpakkingsstations.’

Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
B - 1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.

Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.

Het gebruik van het ® of ™ symbool geeft aan dat Automated Packaging Systems, Inc. handelsmerkrechten heeft geregistreerd of geclaimd in de Verenigde Staten. Deze handelsmerken kunnen ook geregistreerd zijn in andere landen en het wettelijke gewoonterecht kan van toepassing zijn in landen waar deze rechten worden erkend.