AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS BRENGT OPLOSSING VOOR DE VOEDINGSSECTOR

AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS BRENGT OPLOSSING VOOR DE VOEDINGSSECTOR

fasAutomated Packaging Systems stelt de FAS Sprint Revolution voor, een verticaal verpakkingssysteem voor toepassing in de voedingsindustrie. De machine is één van de ontwikkelingen waarmee APS de voor haar nieuwe voedingsmarkt aanboort. In Europa lopen momenteel enkele testcases met de FAS Sprint. Bij Morris Quality Bakers in het VK is de installatie van de eerste twee FAS-verpakkingsmachines ondertussen een feit.

Geslaagd project
Morris Quality Bakers is een industriële bakkerij in het noordwesten van Engeland, gespecialiseerd in brood, de zogenaamde Eccles-cakes en diverse zoetigheden. Het bedrijf verwerkt meer dan 12.000 orders per week voor zijn klanten, van de kleine dorpsbakkerij tot grote supermarkten. In de loop van 2014 werd geïnvesteerd in twee FAS Sprint Revolution-machines. Hierdoor kon niet alleen het productaanbod worden uitgebreid, maar verbeterde ook de verpakkingsefficiëntie, kon de capaciteit worden opgedreven en verminderden de productoverschotten bij de klant.

Combinatie van manueel en geautomatiseerd
De compacte en tegelijk robuuste FAS Sprint Revolution combineert de voordelen van manuele verpakking  - precieze en delicate handling -  en de snelheid van een geautomatiseerd systeem  - vooraf geopende zakken, automatisch sluiten, … 
De verplaatsbare FAS Sprint Revolution wordt standaard aangeboden met hersluitbare LDPE-zakken. Productinformatie en productiedetails worden rechtstreeks op de zakken gedrukt wat, in vergelijking met het gebruik van labels, tijd en kosten spaart. De machine heeft een laadzone van 1,5 meter, een transportband die een snelheid realiseert tot 22 meter per minuut, is instelbaar voor continue of intervalwerking en is compatibel met een automatisch aanvoersysteem. 
De FAS Sprint is vervaardigd uit roestvrij staal en is IP65 goedgekeurd voor dagelijkse reiniging met gewoon leidingwater.
Stap voor stap doet Automated Packaging Systems zijn intrede op de voedingsmarkt. Niet alleen is er momenteel de gecontroleerde release van de FAS-machine in Europa, in het najaar staat bovendien nog de introductie op het programma van gelamineerde, voorbedrukte stazakken (SUP of Stand-Up Pouches). Ook dit type zakken wordt nu al getest bij een aantal bedrijven.
 
Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
B - 1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.

Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.

Het gebruik van het ® of ™ symbool geeft aan dat Automated Packaging Systems, Inc. handelsmerkrechten heeft geregistreerd of geclaimd in de Verenigde Staten. Deze handelsmerken kunnen ook geregistreerd zijn in andere landen en het wettelijke gewoonterecht kan van toepassing zijn in landen waar deze rechten worden erkend.