AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS EUROPE VIERT 25 JARIG BESTAAN

AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS EUROPE VIERT 25 JARIG BESTAAN

Vandaag de dag is APS gespecialiseerd in twee kernactiviteiten, met twee belangrijke merken: Autobag®, voor verpakking in zakjes, en AirPouch®, voor productbescherming. In de verpakkingswereld zijn de systemen van Automated Packaging Systems lang geen onbekenden meer. Het moederbedrijf van APS, gevestigd in het Amerikaanse Ohio, vierde in 2012 zijn 50ste verjaardag. Dit jaar is het de beurt aan de Benelux-vestiging; Automated Packaging Systems Europe (Zaventem) blaast 25 kaarsjes uit! +

APS groeide doorheen de jaren uit tot een wereldspeler, met vestigingen in de VS, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Bijna 1000 medewerkers werken er dagelijks aan oplossingen voor het snel rendabel maken van de verpakkingsprocessen van industriële en logistieke ondernemingen. Continuïteit, een gestage groei en financiële stabiliteit  - zowel op groepsniveau als binnen de Europese filialen -  zijn troeven die mee hebben bijgedragen tot de uitbouw van een mooi klantenbestand, met heel wat klinkende namen uit diverse sectoren die hun vertrouwen geven aan de verpakkingsspecialist.

Lokale service is belangrijk: “Think global, Act local”

25 jaar geleden startte APS Europe haar activiteiten voor de Benelux in Hasselt. Vrij snel echter vestigde de onderneming zich in Zaventem, waar ze nu nog steeds haar activiteiten ontplooit. 

Het concept van Automated Packaging Systems is gebaseerd op machines en materialen van topkwaliteit. Service en verkoop zijn in deze materie essentiële factoren, en dus is de nabijheid van een lokale vestiging met competente vakmensen, op commercieel en technisch vlak, onmisbaar. De klanten in de Benelux kunnen vandaag een beroep doen op een team van 9 medewerkers.

Automated Packaging Systems Europe fungeert niet alleen als Sales & Servicekantoor voor de Benelux, maar is eveneens verantwoordelijk voor het ontginnen van markten in andere Europese landen en het daar opstarten van nieuwe vestigingen. De Sales & Servicekantoren in Duitsland en Frankrijk zijn daar typische voorbeelden van. APS Europe blijft niet bij de pakken zitten, want momenteel zit ook de uitbouw in enkele Zuid-Europese landen in een voorbereidingsfase.  

Opportuniteiten ten volle benutten

APS is een ambitieuze onderneming. Zowel op lokaal, Europees als mondiaal niveau worden volop uitbreidingsplannen gesmeed. Daar wordt ten gepaste tijde zeker over gecommuniceerd. Ondertussen stelt APS Europe op de Europese markt nog altijd een gezonde groei vast, met mogelijkheden voor het bedrijf op vlak van verpakkings- en productbeschermingssystemen. Actueel voorbeeld is ongetwijfeld de evolutie op de markt naar internetaankopen en webwinkels (van e-commerce tot verkoop op afstand). Nieuwe opportuniteiten heet dat, en een kolfje naar de hand van Automated Packaging Systems, dat hier met haar specifieke verzendingsoplossingen perfect weet op in te spelen.

Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.

Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.