AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS INTRODUCEERT EXTRA BREED VERPAKKINGSSYSTEEM VOOR MAIL ORDER VERZENDINGEN IN ZAKKEN

AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS INTRODUCEERT EXTRA BREED VERPAKKINGSSYSTEEM VOOR MAIL ORDER VERZENDINGEN IN ZAKKEN

Automated Packaging Systems, wereldwijd marktleider in verpakkingssystemen met zakken, stelt haar nieuwste en meest geavanceerde systeem voor: de Autobag® 850S Mail Order Fulfillment Bagger. De Autobag 850S combineert state-of-the-art engineering met superieure ergonomie tot een compact, gebruiksvriendelijk en veilig mail order verzendsysteem. 

De Autobag 850S kan zakken met een breedte tot 56 cm verwerken, dat is 5 cm breder dan om het even welk verzendsysteem vandaag op de markt. Dankzij de innovatieve technologie voor het openen van de zak, wordt deze veilig vastgezet, klaar om gevuld te worden. De zo gecreëerde opening is ideaal voor verzendingen in bulk en met diverse items. Hierdoor is meteen ook het gebruik van een kleinere, doch optimaal gevulde zak mogelijk, met een gereduceerde materiaalkost als resultaat.

Gedaan met de logge beschermingskap en de onhandige veiligheidsschakelaars op traditionele verpakkingsmachines. Deze nieuwe machine biedt een grote, open laadzone met druksensoren die het sluitproces onmiddellijk onderbreken van zodra iets het vulmechanisme aanraakt. Deze ongehinderde bereikbaarheid verbetert de productiviteit en zorgt voor een snellere doorvoer en comfortabeler werken. Een AutoTouch™ controlescherm biedt snelle toegang tot set-up parameters, machinediagnose, dataverzameling, monitoring van prestaties en een helpfunctie met leerbegeleiding voor de bediening. 

‘Het ergonomische design en de engineering technologie van dit nieuwe systeem revolutioneert de manier waarop verpakkingssystemen de productiviteit en de accuraatheid van mail order fulfillment verbeteren’, aldus Chris Rempe, directeur Product Management. ‘Het volledige systeem werd ontwikkeld om de gebruiksefficiëntie te verbeteren. Verschillende geïntegreerde functies zorgen voor een stijging van de totale systeemdoorvoer.’

Een compacte, thermische transferprinter bevindt zich rechtstreeks boven de volgende zak die geladen moet worden. Labels, barcodes en tekst worden zo direct op de zak aangebracht, waardoor de kost voor print en applicatie van aparte labels wegvalt. De Autobag 850S is volledig compatibel met warehouse managementsystemen voor een snelle en accurate verzending.

Overschakelen naar een andere grootte van zakken gebeurt in minder dan 5 minuten dankzij vereenvoudigd afsnijden en een nieuw spanningscontrolesysteem dat de film tijdens het vulproces automatisch centreert en controleert. Een modulaire, geïntegreerde oplegplank voor de Autobag-zakken is voorzien.
Deze technologie is geschikt voor toepassing bij de verpakking van kleding, sportuitrusting, schoenen, modeaccessoires, auto-onderdelen, hardware, sanitaire toebehoren, farmaceutica en een grote variatie van online verkochte producten in gemiddelde en grote volumes. 

Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
B - 1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.

Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.

Het gebruik van het ® of ™ symbool geeft aan dat Automated Packaging Systems, Inc. handelsmerkrechten heeft geregistreerd of geclaimd in de Verenigde Staten. Deze handelsmerken kunnen ook geregistreerd zijn in andere landen en het wettelijke gewoonterecht kan van toepassing zijn in landen waar deze rechten worden erkend.