AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS STAPT IN HET VERHAAL VAN ALCON

AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS STAPT IN HET VERHAAL VAN ALCON

Met 90% van de markt is Alcon in België veruit de marktleider voor wat kataraktoperaties betreft.  Alcon heeft zijn roots in de Verenigde Staten en maakt sedert enkele jaren deel uit van Novartis. Als producent van geavanceerde chirurgische, farmaceutische en oogverzorgingsproducten is het leveren van kwaliteit een essentiële bekommernis. Daar wordt in alle vestigingen wereldwijd nauwgezet op toegezien. Ook bij Alcon in Puurs, waar toeleverancier Automated Packaging Systems (APS) dagelijks meewerkt aan een hygiënisch onberispelijk productieproces.

Elke chirurg ziet het anders  
Eén van de activiteiten bij Alcon in Puurs  - naast de afdelingen waar oogdruppels, zalven en visco-elastics worden gemaakt -  is de CUSTOM-PAK®afdeling waar pakketten op maat worden samengesteld, specifiek voor oogoperaties. Met een variabele nood aan diverse materialen voor eenmalig gebruik  - onder meer gaasjes, drapes, naalden, compressen, handschoenen en schorten -  leent de oogchirurgie zich in het bijzonder voor dergelijke pakketten.

In functie van de eigen procedures die chirurgen en ziekenhuizen hanteren, verschillen de operatiepakketten zowel qua inhoud als qua orderhoeveelheden. Bij Alcon noteert men maandelijks een variatie van 4000 verschillend samengestelde pakketten. 

Dago Pollmann ( Custom Pak® Product Design Coordinator) : ‘Wat de klant vraagt, krijgt hij. Een chirurg raadpleegt onze catalogus en maakt daaruit een lijstje, voor ons de “bill of material”. Op basis daarvan stellen wij het pakket samen. Wordt een item gevraagd dat niet in onze catalogus staat, dan breiden we ons aanbod uit met dat extra product. Zo’n 300 medewerkers zorgen ervoor dat hier vanuit Puurs jaarlijks circa 2,4 miljoen van die pakketten de deur uitgaan, voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.’

Een flexibele kijk
De flexibiliteit die Alcon zelf aan de dag legt ten aanzien van de klanten, vereist de specialist in medische materialen ook van zijn leveranciers. Kort op de bal spelen hoort daar zeker bij, bijvoorbeeld wanneer aanpassingen worden doorgevoerd aan productieprocessen.

‘Je hoeft zelf geen dokter te zijn om te weten dat het operatiekwartier bijzonder gevoelig is voor particles,’ aldus Dago Pollmann. ‘Ongeveer drie jaar geleden veranderden we onze procedure voor vezelhoudende materialen zoals onder meer eye pads, wattenstaafjes en compressen. Dergelijke componenten lossen wel eens deeltjes en dus besloten we deze apart te verpakken. Een procedure die we hier geleidelijk invoerden.’

Voor deze nieuwe verpakkingsopdracht ging Alcon op zoek naar een partner. In Automated Packaging Systems werd de flexibele, competente specialist gevonden die zowel de zakjes als een up-to-date type machine kon leveren. 
Pollmann: ‘Vitale factor voor de verpakkingstoestellen die we gebruiken is dat ze beantwoorden aan de ISO klasse 8 voor clean rooms. Microbiologische reinheid en een minimaal aandeel aan particles zijn essentieel om contaminatie te voorkomen.’

APS startte met een testlevering van één PS125. Een toestel uit het assortiment dat werkt met zakjes op rol en dat standaard is voorzien van een sideplate in karton. De strenge hygiënische vereisten sloten een materiaal als karton meteen uit en dus werd gewerkt aan een oplossing zonder sideplate. Het is Alcon zelf die nu een aluminium sideplate voorziet.

Vrij kort na het eerste toestel volgde de introductie van nog eens vijf exemplaren van de PS125. De zes toestellen worden nu ingezet op de verschillende productielijnen. Alcon zet twee maten van zakjes met openingsstrip in, afhankelijk van de inhoud en op vraag van de klant.

‘Weg van standaard leveren,’ zegt Dago Pollmann, ‘het is één van de troeven van APS. Net als het onderhoudsgemak, de bedrijfszekerheid en de gebruiksvriendelijkheid van haar machines. Het vervangen van de rollen gebeurt door onze operatrices zelf en ook een onderhoudscontract hebben we niet, gewoon omdat de toestellen betrouwbaar zijn.’ 

Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.

Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.

Het gebruik van het ® of ™ symbool geeft aan dat Automated Packaging Systems, Inc. handelsmerkrechten heeft geregistreerd of geclaimd in de Verenigde Staten. Deze handelsmerken kunnen ook geregistreerd zijn in andere landen en het wettelijke gewoonterecht kan van toepassing zijn in landen waar deze rechten worden erkend.