SNEL EN PRECIES TELLEN EN VERPAKKEN MET COMBINATIE VAN AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS EN DATA TECHNOLOGIES

SNEL EN PRECIES TELLEN EN VERPAKKEN MET COMBINATIE VAN AUTOMATED PACKAGING SYSTEMS EN DATA TECHNOLOGIES

Accuraat tellen, verpakken en identificeren van kleine producten vanuit bulk. Dat is wat de gloednieuwe, geïntegreerde verpakkingsoplossing doet. Deze out-of-the-box oplossing is het resultaat van een geslaagde eerste samenwerking tussen Data Technologies en Automated Packaging Systems. 

Het systeem werd voor het eerst getoond op de stand van APS tijdens resp. Empack (Brussel) en Macropak (Utrecht). Na de introductieronde op de Europese markt staat de wereldwijde lancering op het programma.

Van diamanten tot geneesmiddelen 
Data Technologies heeft een unieke manier ontwikkeld om kleine objecten vanuit bulk te tellen en aansluitend te verpakken. Het systeem is geschikt voor een grote variatie aan objecten, gaande van zaden, geneesmiddelen en middelen tot elektronica en kleine mechanische onderdelen. 
De producten hoeven niet over aparte lijnen gescheiden te worden, noch moeten ze één voor één op bepaalde afstand van elkaar worden aangevoerd, zoals dat vaak wel het geval is bij traditionele procedés voor tellen en verpakken.

Integratie met Autobag
Het systeem is perfect geïntegreerd met de Autobag PS-125 verpakkingsmachine, voor zowel een semi- als volautomatische werking. De producten worden in bulk aangevoerd op een 60 mm brede baan en worden geteld wanneer ze in een trechter vallen. In bepaalde gevallen kan het gebruik van de trechter worden omzeild en komen de getelde objecten rechtstreeks voor verpakking in een zakje terecht. Dat levert belangrijke extra tijdswinst op.

Via de functie ‘autokalibratie’ kunnen nieuwe objecten eenvoudig worden gekalibreerd. Tijdens het tellen vindt bovendien een real-time kalibratie plaats. Het mogelijke uploaden van werkplannen in Excel (tabelmodus) is  - net als de makkelijke set-up -  een element dat bijdraagt aan de gebruikseenvoud.  

Accuratesse aan topsnelheid
De nieuwe oplossing haalt snelheden die de weegsnelheid van kleine objecten zeer dicht benaderen. Vaak haalt het systeem tot 25.000 getelde objecten per minuut. Objecten van 0,5 tot 20 mm grootte en met verschillende vormen komen in aanmerking. Dankzij het gebruik van een geavanceerd mathematisch algoritme wordt bovendien een accuraatheid van 100% gehaald. 

Voor meer informatie:
Automated Packaging Systems Europe
Leuvensesteenweg 542 – unit C2/4
1930 Zaventem
Tel.: +32 (0)2 725 31 00
Fax: +32 (0)2 725 33 62
Website: www.autobag.com

Over Automated Packaging Systems:
In 2012 bestond Automated Packaging Systems 50 jaar. De onderneming, met hoofdzetel in het Amerikaanse Streetsboro (Ohio), is wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van flexibele verpakkingsoplossingen. Essentieel in het gamma zijn de authentieke Autobag®-verpakkingsmachines en de voorgeopende plastic zakken. Automated Packaging Systems produceert als enige Autobag® zakken-op-rol, speciale SidePouch™- zakken en AirPouch™-luchtkussens. Een breed gamma filmmaterialen, gaande van standaard polyethyleen en polypropyleen tot nylon en complexe gecoëxtrudeerde materialen, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voor uiteenlopende zakfuncties.
Automated Packaging Systems heeft vijf productiecentra en verkoops-, service- en distributiekantoren in
Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Wereldwijd gebruiken meer dan 30.000 klanten de systemen
van Automated Packaging Systems voor hun verpakkingstoepassingen. Op kwaliteit en service worden dan ook
nooit toegevingen gedaan. Het System Advantage™ Programma brengt machines, materialen en service samen
tot totaaloplossingen voor geoptimaliseerde verpakkingsprestaties aan een gereduceerde kost.

De BeNeLux-organisatie van Automated Packaging Systems Europe is gevestigd in Zaventem, België.

Het gebruik van het ® of ™ symbool geeft aan dat Automated Packaging Systems, Inc. handelsmerkrechten heeft geregistreerd of geclaimd in de Verenigde Staten. Deze handelsmerken kunnen ook geregistreerd zijn in andere landen en het wettelijke gewoonterecht kan van toepassing zijn in landen waar deze rechten worden erkend.