De geschiedenis van Automated packaging Systems

De geschiedenis van Automated packaging Systems

Automated Packaging is gesticht in 1962 door de broers Hershey en Bernie Lerner in een garage in Queens, New York. Zij zagen dat polyethyleen zakken, wat toen een nieuw product was, moeilijk te openen en te vullen waren.
 
Zij vonden de oplossing door één zijde van de zakjes te perforeren, en de andere zijde open te laten. Dan werden de zakjes om een kartonnen cylinder gewikkeld. Eens het prototype goedgekeurd was verhuisden ze naar een grotere garage en werden ze vervoegd door Arthur S. Gould, Sales Manager van Beckman Converters.
 
Kort gezegd, ze zaten in geldnood en hadden cash nodig om verder te gaan. Art Gould stelde de Lerner broers voor aan Herb Crowther en Ridley Watts van American Packaging in Hudson, Ohio. Na een diner gingen deze heren akkoord om te investeren in een nieuw verpakkingsbedrijf, op voorwaarde dat ze verhuisden naar Ohio, wat ze dan ook deden. Nog een geluk dat de heren Watts en Crowther het diner betaalden, want de drie New Yorkers hadden daar het geld niet voor.
 
De eerste ‘machine’ was een kartonnen doos met een stang binnenin om de rol zakken op te hangen. Een ventilator werd aan de doos vastgemaakt om de zakken, die handmatig uit de doos getrokken werden, open te blazen. Dit evolueerde al snel naar een metalen container. Eens de klanten de ‘machine’ en zakjes hadden wilden ze ook de zakjes kunnen dicht lassen. Bernie en Hershey ontwierpen een sealer die wat leek op een ‘one arm bandit’ uit Vegas. Het hele systeem was nog steeds enkel handmatig te bedienen.
 
In de late jaren zestig, begin jaren zeventig, introduceerde Automated Packaging de eerste volautomatische machine, de H-100. Door een tel- of weegsysteem aan deze machine te koppelen werd de productiviteit voor het vullen en sluiten van zakken enorm verhoogd. Dit vooruitstrevende verpakkingssysteem benodigde getrainde techniekers voor installatie en herstellingen, en zo werd een nationaal service departement op poten gezet.
 
Vanaf dan had Automated Packaging Corporation een volledige structuur, machine, materialen en service. Om het concept ‘systems’ in de verf te zetten veranderde rond die tijd de naam van het bedrijf naar ‘Automated Packaging Systems’. Een totaal verpakkingssysteem was de basis waarop het bedrijf kon groeien, wat het tot op vandaag nog steeds doet.
 
Over meer dan 50 jaar heeft Automated Packaging Systems vele innovatieve producten op de markt gebracht, en werd het een voorbeeld qua ontwerpen van innoverende verpakkingssystemen. Ze lossen problemen van klanten op, terwijl ze hun efficiëntie verbeteren. Als een ‘single-source’ leverancier, neemt het bedrijf zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de verpakkingsactiviteiten van zijn klanten.
 
In 1984 werd een joint venture aangegaan met een Brits bedrijf en zette Automated Packaging Systems de stap naar de internationalisering. Vandaag is het bedrijf een globale speler met kantoren en productieplants over de hele wereld.
 
In 2012 vierde Automated Packaging Systems zijn 50e verjaardag, met plannen voor voortdurende groei voor de volgende 50 jaar.